Přírodní, neupravovaný rybí tuk ze sladkovodních druhů ryb
- Charakteristika: Speciální výrobek z českých zpracoven ryb. který je ojedinělý na trhu se surovinami pro sportovní rybolov. Jedná se o rybí tuk, vznikající při zpracovávání sladkovodních druhů ryb. Vzniká lisováním rozmělněných tkání ryb při teplotě do 80 °C, takže si tuk zachovává své přirozené pachové i chuťové vlastnosti. Tento rybí tuk má světle krémovou barvu a pach po rybím vývaru. Při teplotách pod 15 ° C začíná pozvolna tuhnout.
- Možnosti použití: Tento speciální rybí tuk je vynikající přirozený atraktor ("zchutňovač") pro ryby. Neměl by proto chybět jako přídavek v žádné návnadě či nástraze, ať již na základě rybích či masových mouček, ale i v sladkých typech výrobků, kde je výborný právě pro svůj jemný pach, který nepřebíjí původní základ směsi. Rozehřátý ( asi na 40 °C ) rybí tuk je také velmi dobrý pro macerování pelet a boilies.
Pokud v chladném období tuk ztuhne, vložte láhev do vody o teplotě cca 40 °C a nechte roztát. Nespěcháte-li, nebo máte větší balení - kanystry, stačí jej nechat v pokojové teplotě ( nad 20 °C) až do doby rozpuštění celého obsahu.
Orientační dávkování:
30 - 50 g / kg - do sladkých směsí
50 - 90 g / kg - do masových, nebo rybích směsí
90 - 100 g / kg - pro macerování pelet a boilies
- Skladování a spotřeba: Rybí tuk ze sladkovodních ryb skladujte v šeru až temnu, bez přímého osvitu sluncem, dlouhodobě při teplotě nejlépe do 8 °C, krátkodobě do cca 30 dnů do 18 °C.
Spotřebujte ideálně do 60 dnů od nákupu při správném skladování. Pro dlouhé skladování je lepší tuk zamrazit.
Spotřebujte do: 7/2025
Uvedená cena je za 1l.
Skladem