Obsah živin: Proteiny min. 23 %, Tuk 2 %, Vláknina 6 %, Škrob 51 %.
Vysoký obsah minerálních látek, především draslíku, vápníku, fosforu a hořčíku. Z vitamínů je nejvíce zastoupen komplex vit. B.
Charakteristika: Toustováná zrna = tepelně upravená, pařená ( krátkodobě - šokově - při 130 °C ) a následně mačkaná celá zrna zeleného nebo žlutého hrachu. Takto upravená surovina má vysokou krmnou hodnotu. Hrách je významným bílkovinným zdrojem s obsahem bílkovin pohybujících se okolo 23 %. Z aminokyselin obsahuje nejvíce Lyzin a Arginin, méně však Methioninu. Hmotnost 1 litru je 430 g.
Hrachové vločky jsou vhodné jako přídavek do krmné dávky zejména pro:
- Koně staré nebo v rekonvalescenci, pro podvyživená nebo týraná zvířata - vysoký zdroj lehce stravitelných bílkovin.
- Pro březí a kojící klisny.
- Pro mladé a rostoucí koně.
- Pro ostatní hospodářská i domácí zvířata: skot, ovce, prasata, drůbež, králíky, laboratorní hlodavce, holuby, exoty, atd.
Orientační dávkování: cca 100 - 300 g / koně / den. Rozdělit do celodenní krmné dávky. Ostatním 7 - 15 % z objemu celodenní krmné dávky. Pro svou nasládlou chuť je zvířaty velmi dobře příjímán. Není třeba jej dále upravovat.
Skladování a spotřeba: Skladujte v dobře uzavřených obalech, nejlépe tkaný či papírový pytel. Pokud budou hrachové vločky v PVC obalu, pozor na kondenzaci vody uvnitř sáčku, při rychlých teplotních změnách. Pokud vám hrách napadnou moli, spotřebujte jej co nejdříve ( zvířatům to vůbec nevadí ) nebo dejte na týden do mražáku.
Spotřebujte nejlépe do 4 měsíců od nákupu.
Uvedená cen je za 200g.
Skladem